F7790

SWITCH 62,5WG środek grzybobójczy na owoce i warzywa 20 g TARGET



33,84 zł 31,33 zł

Switch® 62,5 WG - preparat stosowany jako środek ochrony roślin owocowych, warzywnych i ozdobnych. Oprysk na bazie substancji aktywnych, który zwalcza choroby grzybowe roślin oraz wykazuje na roślinie działanie wgłębne i powierzchniowe. Stosowanie preparatu grzybobójczego przyczynia się również do większej trwałości owoców po zbiorze.

Jak stosować Switch® 62,5 WG

Środek przeznaczony do stosowania w formie oprysku. Koncentrat przed użyciem należy rozcieńczyć w wodzie w odpowiedniej dawce. Opryskać roślinę zaraz po wykryciu choroby. Preparat można stosować przez cały okres wegetacji roślin poza okresem aktywności pszczół.

Jakie szkodniki zwalcza Switch® 62,5 WG

Środek zawalcza choroby grzybowe jak: szara pleśń, brunatna zgnilizna drzew pestkowych, zamieranie pędów, antrakoza, zgnilizna twardzikowa.

Switch® 62,5 WG dawkowanie

  • zgnilizna twardzikowa - pomidor (w szklarni) - 10g w 10-12 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy - fasola i groch zwyczajny (na suche nasiona), łubiny: biały, żółty, wąskolistny - 10g w 4-8 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - bakłażan (pod osłonami, w szklarni) - 10g w 8-15 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza - pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia - 8g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - seler korzeniowy (w gruncie) - 10g w 4-6 l wody
  • szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza - porzeczki: czarna, czerwona, biała - 8-10g w 5-20 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli - fasola szparagowa - 8-10g w 7 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - seler naciowy (w gruncie, pod osłonami, w szklarni) - 8g w 6 l wody
  • zgnilizna twardzikowa, szara pleśń - szczypiorek (w gruncie) - 8g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, antaknoza - borówka amerykańska, żurawina - 8-10g w 5-20 l wody
  • szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów (skażeniem przetrwalnikami Aspergillus spp.), nekroza kory winorośli (Phomopsis viticola) - winorośl - 12g w 4-10 l wody
  • zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń - cebula, szalotka, czosnek (w gruncie) - 10g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - ogórek, cukinia (pod osłonami, w szklarni) - 10g w 2-15 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - papryka (pod osłonami,  w szklarni) - 10g w 10-15 l wody
  • zgnilizna twardzikowa, szara pleśń - cebula z dymki (w gruncie) - 10g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, antraknoza - truskawka - 8g w 6-8 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli, zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy - groch zwyczajny (na świeże nasiona) - 8-10g w 7 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa -sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa (odmiany białe i czerwone w tym Radicchio), endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie (w gruncie, pod osłonami, w szklarni) - 6g w 3-10 l wody
  • szara pleśń - pomidor (w szklarni) - 10g w 10 l wody
  • szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych - rośliny ozdobne (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni) - 10g w 5-12 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza - marchew - 8g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna - grusza, pigwa - 7,5-10g w 3-15 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, maczniak prawdziwy - groch siewny cukrowy (na strąki) - 8-10g w 7 l wody
  • szara pleśń, zamieranie pędów maliny, antraknoza - malina - 8-10g w 7-10 l wody
  • szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza - jeżyna - 8-10g w 7-10 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - pomidor (pod osłonami) - 10g  w 10-12 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy - fasola na świeże (zielone) nasiona, bób  - 8-10g w 7 l wody
  • gorzka zgnilizna, szara pleśń - jabłoń - 7,5g w 6 l wody
  • brunatna zgnilizna drzew pestkowych - czereśnia, wiśnia, śliwa - 6-10g w 6-15 l wody
  • brunatna zgnlizna drzew pestkowych - morela, brzoskwinia, nektarynka - 6-9g w 3-15 l wody

Okres karencji Switch® 62,5 WG

  • Truskawka, jabłoń, grusza, pigwa, pomidor, ogórek, cukinia, papryka, bakłażan - 3 dni.
  • Czereśnia, wiśnia, śliwa, malina, jeżyna, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka
    biała, borówka amerykańska, żurawina, marchew, pietruszka korzeniowa, pasternak, burak
    ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia, sałata liściowa, sałata głowiasta, szczypiorek,
    cykoria sałatowa, endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie - 7 dni.
  • Cebula, cebula z dymki, szalotka, czosnek, seler korzeniowy, seler naciowy, morela,
    brzoskwinia, nektarynka - 14 dni.
  • Fasola szparagowa, groch zwyczajny uprawiany na świeże (zielone) nasiona, groch
    cukrowy, bób, fasola uprawiana na świeże (zielone) nasiona - 15 dni.
  • Winorośl - 21 dni.
  • Fasola uprawiana na suche nasiona, groch zwyczajny uprawiany na suche nasiona, łubin
    biały, łubin żółty, łubin wąskolistny - 28 dni.
  • Rośliny ozdobne – nie dotyczy.
UWAGA:
  • Nabycia środków ochrony roślin mogą dokonywać jedynie- osoby pełnoletnie – oraz posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art.28 dla użytkowników profesjonalnych posiadających aktualne szkolenie.
  • Środki ochrony roślin mogą być szkodliwe dla człowieka i środowiska. Dokładne informacje na temat szkodliwości oraz bezpieczeństwa stosowania znajdują się na etykiecie każdego środka - przed użyciem należy zapoznać się z treścią etykiety i postępować ściśle według jej zaleceń.
  • Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.
  • Opis na stronie ma charakter informacyjny i może ulec zmianie, zgodnie z ewentualną zmianą rejestracji środka. Aby uniknąć nieporozumień, najlepiej przed zakupem zapoznaj się ze szczegółami rejestracji danego preparatu.
  • Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.
Dostępność
W magazynie

Switch® 62,5 WG - preparat stosowany jako środek ochrony roślin owocowych, warzywnych i ozdobnych. Oprysk na bazie substancji aktywnych, który zwalcza choroby grzybowe roślin oraz wykazuje na roślinie działanie wgłębne i powierzchniowe. Stosowanie preparatu grzybobójczego przyczynia się również do większej trwałości owoców po zbiorze.

Jak stosować Switch® 62,5 WG

Środek przeznaczony do stosowania w formie oprysku. Koncentrat przed użyciem należy rozcieńczyć w wodzie w odpowiedniej dawce. Opryskać roślinę zaraz po wykryciu choroby. Preparat można stosować przez cały okres wegetacji roślin poza okresem aktywności pszczół.

Jakie szkodniki zwalcza Switch® 62,5 WG

Środek zawalcza choroby grzybowe jak: szara pleśń, brunatna zgnilizna drzew pestkowych, zamieranie pędów, antrakoza, zgnilizna twardzikowa.

Switch® 62,5 WG dawkowanie

  • zgnilizna twardzikowa - pomidor (w szklarni) - 10g w 10-12 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy - fasola i groch zwyczajny (na suche nasiona), łubiny: biały, żółty, wąskolistny - 10g w 4-8 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - bakłażan (pod osłonami, w szklarni) - 10g w 8-15 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza - pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia - 8g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - seler korzeniowy (w gruncie) - 10g w 4-6 l wody
  • szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza - porzeczki: czarna, czerwona, biała - 8-10g w 5-20 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli - fasola szparagowa - 8-10g w 7 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - seler naciowy (w gruncie, pod osłonami, w szklarni) - 8g w 6 l wody
  • zgnilizna twardzikowa, szara pleśń - szczypiorek (w gruncie) - 8g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, antaknoza - borówka amerykańska, żurawina - 8-10g w 5-20 l wody
  • szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów (skażeniem przetrwalnikami Aspergillus spp.), nekroza kory winorośli (Phomopsis viticola) - winorośl - 12g w 4-10 l wody
  • zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń - cebula, szalotka, czosnek (w gruncie) - 10g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - ogórek, cukinia (pod osłonami, w szklarni) - 10g w 2-15 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - papryka (pod osłonami,  w szklarni) - 10g w 10-15 l wody
  • zgnilizna twardzikowa, szara pleśń - cebula z dymki (w gruncie) - 10g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, antraknoza - truskawka - 8g w 6-8 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli, zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy - groch zwyczajny (na świeże nasiona) - 8-10g w 7 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa -sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa (odmiany białe i czerwone w tym Radicchio), endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie (w gruncie, pod osłonami, w szklarni) - 6g w 3-10 l wody
  • szara pleśń - pomidor (w szklarni) - 10g w 10 l wody
  • szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych - rośliny ozdobne (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni) - 10g w 5-12 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza - marchew - 8g w 3-10 l wody
  • szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna - grusza, pigwa - 7,5-10g w 3-15 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, maczniak prawdziwy - groch siewny cukrowy (na strąki) - 8-10g w 7 l wody
  • szara pleśń, zamieranie pędów maliny, antraknoza - malina - 8-10g w 7-10 l wody
  • szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza - jeżyna - 8-10g w 7-10 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa - pomidor (pod osłonami) - 10g  w 10-12 l wody
  • szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy - fasola na świeże (zielone) nasiona, bób  - 8-10g w 7 l wody
  • gorzka zgnilizna, szara pleśń - jabłoń - 7,5g w 6 l wody
  • brunatna zgnilizna drzew pestkowych - czereśnia, wiśnia, śliwa - 6-10g w 6-15 l wody
  • brunatna zgnlizna drzew pestkowych - morela, brzoskwinia, nektarynka - 6-9g w 3-15 l wody

Okres karencji Switch® 62,5 WG

  • Truskawka, jabłoń, grusza, pigwa, pomidor, ogórek, cukinia, papryka, bakłażan - 3 dni.
  • Czereśnia, wiśnia, śliwa, malina, jeżyna, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka
    biała, borówka amerykańska, żurawina, marchew, pietruszka korzeniowa, pasternak, burak
    ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia, sałata liściowa, sałata głowiasta, szczypiorek,
    cykoria sałatowa, endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie - 7 dni.
  • Cebula, cebula z dymki, szalotka, czosnek, seler korzeniowy, seler naciowy, morela,
    brzoskwinia, nektarynka - 14 dni.
  • Fasola szparagowa, groch zwyczajny uprawiany na świeże (zielone) nasiona, groch
    cukrowy, bób, fasola uprawiana na świeże (zielone) nasiona - 15 dni.
  • Winorośl - 21 dni.
  • Fasola uprawiana na suche nasiona, groch zwyczajny uprawiany na suche nasiona, łubin
    biały, łubin żółty, łubin wąskolistny - 28 dni.
  • Rośliny ozdobne – nie dotyczy.
UWAGA:
  • Nabycia środków ochrony roślin mogą dokonywać jedynie- osoby pełnoletnie – oraz posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art.28 dla użytkowników profesjonalnych posiadających aktualne szkolenie.
  • Środki ochrony roślin mogą być szkodliwe dla człowieka i środowiska. Dokładne informacje na temat szkodliwości oraz bezpieczeństwa stosowania znajdują się na etykiecie każdego środka - przed użyciem należy zapoznać się z treścią etykiety i postępować ściśle według jej zaleceń.
  • Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.
  • Opis na stronie ma charakter informacyjny i może ulec zmianie, zgodnie z ewentualną zmianą rejestracji środka. Aby uniknąć nieporozumień, najlepiej przed zakupem zapoznaj się ze szczegółami rejestracji danego preparatu.
  • Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.
Rodzaj:
Preparat
Forma:
Granulat

Zaloguj się, żeby dodać opinię

Zaloguj się
Zadaj pytanie o produkt
Zadaj pytanie o produkt SWITCH 62,5WG środek grzybobójczy na owoce i warzywa 20 g TARGET