Produkt dodany do koszyka
NOWOŚĆF10529
Skubaczka do drobiu bębnowa na 3 ptaki F50
1 749,97 zł 1 422,74 zł
Skubarka bębnowa dla drobiu to przydatne narzędzie w przydomowych hodowlach drobiu oraz małych gospodarstwach. Znacznie ułatwia ona proces przygotowywania ptactwa po uboju, skracając czas, który był potrzebny na ręczne usuwanie piór. Ze względu na swą uniwersalność nadaje się do skubania kurczaków, perlic, przepiórek, gołębi, bażantów i innych ptaków. Bęben skubaczki ma pojemność 5 kg, dlatego sprawdzi się również do kaczek czy młodych gęsi. Dzięki skubarce oskubywanie ptactwa staje się szybkie, higieniczne i niemal bez wysiłkowe. Wystarczy umieścić sparzonego kurczaka w bębnie z gumowymi palcami, a skubaczka automatycznie usunie większość piór w zaledwie kilkadziesiąt sekund.
Jak działa skubarka dla drobiu ?
Skubarka to urządzenie służące do szybkiego usunięcia piór z ptactwa po uboju. Składa się ona z bębna, wewnątrz którego znajdują się gumowe palce, silnika i otworu wylotowego na pióra i wodę. Zasada działania skubarki z gumowymi palcami jest prosta i skuteczna. Po uprzednim sparzeniu tuszki, wystarczy umieścić ją w bębnie i uruchomić urządzenie. Gumowe palce, poruszające się wraz z obrotem bębna, delikatnie, a zarazem dokładnie usuwają pióra z całej powierzchni ptaka, nie uszkadzając przy tym skóry. Efekt to czysta, gładka tuszka gotowa do dalszej obróbki. Proces skubania drobiu trwa zazwyczaj od 30 do 60 sekund.
Dlaczego warto zakupić skubarkę
- Wysoka efektywność – 119 palce znajdujące się wewnątrz skubarki bardzo skutecznie usuwają pióra z tuszek,
- Wysoka wydajność – skubarka potrafi oskubać nawet ok. 5-6 ptaków w ciągu 3 minut,
- Delikatna dla mięsa – gumowe palce nie uszkadzając skóry, ani nie ranią mięsa,
- Łatwe czyszczenie i higiena – misa skubarki wykonana stali nierdzewnej, co ułatwia utrzymanie czystości i spełnienie norm sanitarnych,
- Uniwersalność – idealna do skubarnia brojlerów, kur, kaczek, perliczek, gęsi, bażantów, gołębi,
- Oszczędność czasu i pracy – skubarka zastępuje pracę kilka osób, zmniejsza koszty robocizny, dlatego jest opłacalnym sprzętem w hodowli nastawionej na produkcję mięsa.
Jak przygotować kurczaka do skubania?
By dobrze oskubać kurczaka należy przygotować tuszkę przed włożeniem jej do skubarki. Bardzo duże znaczenie dla jakości mięsa, higieny i skubania ma odpowiednie wykrwienie. Ptaka wiesza się głową w dół, a następnie na tętnicy szyjnej ostrym nożem wykonuje nacięcia. Wykrwienie trwa zazwyczaj kilka minut, po czym tuszkę umieszcza się w wodzie o temperaturze 30-50 oC, tak by wszystkie pióra nasiąkły wodą. Następnie kurczaka należy dokładnie wyparzyć w temperaturze ok. 75oC. Warto przy tym stale obracać tuszką w wodzie, aby ciepło równomiernie rozprowadzało się po całym ciele i dotarło do nasady piór. W celu sprawdzenia, czy kurczak jest dobrze sparzony należy delikatnie pociągnąć kilka piór – jeśli schodzą łatwo, tuszka jest gotowa do skubania w skubarce.
Parametry techniczne skubarki z gumowymi palcami
- Model: Skubarka do drobiu 1500W F50
- Moc silnika: 1500 W
- Zasilanie: 230V / 50Hz
- Materiał obudowy: stal nierdzewna INOX
- Liczba palców gumowych: 119 szt.
- Średnica bębna: 50 cm
- Wydajność: 2 kurczaki każdy o masie 2-3 kg/ minutę
- Prędkość obrotowa: 275 obr./min
- Złącze do podłączenia wody: tak
- Waga urządzenia: 38 kg
- Wymiary (dł. x szer. x wys.): 57 x 57 x 88 cm
- Zastosowanie: kury, kaczki, perliczki, młode gęsi
Dostępność
W magazynie
Skubarka bębnowa dla drobiu to przydatne narzędzie w przydomowych hodowlach drobiu oraz małych gospodarstwach. Znacznie ułatwia ona proces przygotowywania ptactwa po uboju, skracając czas, który był potrzebny na ręczne usuwanie piór. Ze względu na swą uniwersalność nadaje się do skubania kurczaków, perlic, przepiórek, gołębi, bażantów i innych ptaków. Bęben skubaczki ma pojemność 5 kg, dlatego sprawdzi się również do kaczek czy młodych gęsi. Dzięki skubarce oskubywanie ptactwa staje się szybkie, higieniczne i niemal bez wysiłkowe. Wystarczy umieścić sparzonego kurczaka w bębnie z gumowymi palcami, a skubaczka automatycznie usunie większość piór w zaledwie kilkadziesiąt sekund.
Jak działa skubarka dla drobiu ?
Skubarka to urządzenie służące do szybkiego usunięcia piór z ptactwa po uboju. Składa się ona z bębna, wewnątrz którego znajdują się gumowe palce, silnika i otworu wylotowego na pióra i wodę. Zasada działania skubarki z gumowymi palcami jest prosta i skuteczna. Po uprzednim sparzeniu tuszki, wystarczy umieścić ją w bębnie i uruchomić urządzenie. Gumowe palce, poruszające się wraz z obrotem bębna, delikatnie, a zarazem dokładnie usuwają pióra z całej powierzchni ptaka, nie uszkadzając przy tym skóry. Efekt to czysta, gładka tuszka gotowa do dalszej obróbki. Proces skubania drobiu trwa zazwyczaj od 30 do 60 sekund.
Dlaczego warto zakupić skubarkę
- Wysoka efektywność – 119 palce znajdujące się wewnątrz skubarki bardzo skutecznie usuwają pióra z tuszek,
- Wysoka wydajność – skubarka potrafi oskubać nawet ok. 5-6 ptaków w ciągu 3 minut,
- Delikatna dla mięsa – gumowe palce nie uszkadzając skóry, ani nie ranią mięsa,
- Łatwe czyszczenie i higiena – misa skubarki wykonana stali nierdzewnej, co ułatwia utrzymanie czystości i spełnienie norm sanitarnych,
- Uniwersalność – idealna do skubarnia brojlerów, kur, kaczek, perliczek, gęsi, bażantów, gołębi,
- Oszczędność czasu i pracy – skubarka zastępuje pracę kilka osób, zmniejsza koszty robocizny, dlatego jest opłacalnym sprzętem w hodowli nastawionej na produkcję mięsa.
Jak przygotować kurczaka do skubania?
By dobrze oskubać kurczaka należy przygotować tuszkę przed włożeniem jej do skubarki. Bardzo duże znaczenie dla jakości mięsa, higieny i skubania ma odpowiednie wykrwienie. Ptaka wiesza się głową w dół, a następnie na tętnicy szyjnej ostrym nożem wykonuje nacięcia. Wykrwienie trwa zazwyczaj kilka minut, po czym tuszkę umieszcza się w wodzie o temperaturze 30-50 oC, tak by wszystkie pióra nasiąkły wodą. Następnie kurczaka należy dokładnie wyparzyć w temperaturze ok. 75oC. Warto przy tym stale obracać tuszką w wodzie, aby ciepło równomiernie rozprowadzało się po całym ciele i dotarło do nasady piór. W celu sprawdzenia, czy kurczak jest dobrze sparzony należy delikatnie pociągnąć kilka piór – jeśli schodzą łatwo, tuszka jest gotowa do skubania w skubarce.
Parametry techniczne skubarki z gumowymi palcami
- Model: Skubarka do drobiu 1500W F50
- Moc silnika: 1500 W
- Zasilanie: 230V / 50Hz
- Materiał obudowy: stal nierdzewna INOX
- Liczba palców gumowych: 119 szt.
- Średnica bębna: 50 cm
- Wydajność: 2 kurczaki każdy o masie 2-3 kg/ minutę
- Prędkość obrotowa: 275 obr./min
- Złącze do podłączenia wody: tak
- Waga urządzenia: 38 kg
- Wymiary (dł. x szer. x wys.): 57 x 57 x 88 cm
- Zastosowanie: kury, kaczki, perliczki, młode gęsi
Przeznaczenie:
Drób, Gołębie, Indyki, Kaczki, Przepiórki, Kury, Nioski, Pisklęta, Bażanty, BrojlerMateriał:
Stal nierdzewnaZasilanie:
230 VMoc urządzenia:
1500wNapisz własną recenzję